Over Okie Dokie Dorp

Okie Dokie Dorp bestaat alweer ruim veertig jaar. Ouders die het minder breed hadden, konden hun kinderen toch nog op vakantie laten gaan naar Okie Dokie Dorp. Dat begon ooit bij De Meshallen, waar op een nabij gelegen grasveld volop gebouwd kon worden.

Na eerst nog enkele jaren rond de blokhut bij Speeltuin ‘De Blije Dries’ te hebben gebivakkeerd verhuisde het dorp in 1986 naar zijn huidige stek aan de voet van de zendmast in het Oosterpark. Daar groeide het uit van zo’n tweehonderdvijftig kinderen met dertig vrijwilligers, naar zevenhonderdvijftig kinderen met ruim driehonderd vrijwilligers nu.
In 1986 werd ook Stichting Kindervakantiewerk “Pietemientje” opgericht van waaruit Okie Dokie Dorp wordt georganiseerd.

Okie Dokie Dorp vindt elk jaar plaats in het Oosterpark in Wijchen, in de voorlaatste week van de zomervakantie. Aan het dorp doen jaarlijks ruim zevenhonderdvijftig kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar mee en wordt in zijn geheel gerund door een fanatieke groep vrijwilligers!

Dat Okie Dokie Dorp populair is, blijkt wel uit de lange rijen voor de kaartverkoop. Sommige ouders gaan soms al een avond van tevoren in de rij zitten, om zeker te zijn van een kaartje voor hun kinderen. Ook onze vrijwilligers dragen Okie Dokie een warm hart toe, en wordt ondanks een keiharde inzet door velen toch gezien als een weekje vakantie. In de praktijk betekent het dat we elk jaar weer binnen enkele uren helemaal vol zitten. Daar zijn we natuurlijk ontzettend dankbaar voor!

Okie Dokie in vogelvlucht

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.