Praktische informatie

OKIE DOKIE DORP 2019
Dit jaar zullen zo’n 750 kinderen voor de 47e keer hun eigenhandig gebouwde dorp opzetten in Wijchen. Het dorp zal worden gebouwd in het Oosterpark met de ingang aan de Okiedokiestraat. Dit is een zijstraat van de Verlengde Meerdreef (richting de zendmast). Tijdens de week komt er ook in 2018 iedere dag weer een Weg-wijsje. Deze zal u dagelijks op de hoogte houden van de activiteiten en belangrijke zaken gedurende de week. Speciale redactieteams, gevormd door kinderen uit het dorp, zullen vanuit de redactietent zo veel mogelijk verslag doen van het dorpsleven.

Deze pagina geeft u alvast informatie over een aantal belangrijke zaken rondom het dorp. Toch nog vragen? Vlak voor en tijdens de week is de organisatie bereikbaar op het volgende telefoonnummer: 06-36111481 of stuur een mail naar info@okiedokiedorp.nl.

Het programmaboekje van 2019 vind je hier.

Opening Maandag
Okie Dokie Dorp start 5 augustus en eindigt 9 augustus. De opening op maandag begint om 10:00 uur in de kasteeltuin. Omdat we vanuit de kasteeltuin in een lange stoet naar het Okie Dokie terrein wandelen is het aan te raden de kinderen deze dag niet op de fiets te laten komen. Om 16:00 kunt u uw kinderen ophalen op het Okie Dokie terrein.

Dinsdag, woensdag en donderdag
Begint Okie Dokie Dorp om 10:00 uur en is om 16:00 afgelopen. Op bovenstaande tijden kunt u uw kinderen brengen en halen op het Okie Dokie Dorp terrein.

Vrijdag
Begint ook om 10:00 maar duurt tot 15:00. Dit omdat ‘s avonds de feestelijke afsluiting plaatsvindt van 18:30 tot 21:00 uur.

Groepsindeling
Net als de afgelopen jaren zijn er 4 leeftijdscategorieën. De kinderen van 4, 5, en 6 vormen een groep. Evenals de 7- en 8-jarigen, en de 9- en 10– jarigen. Tot slot vormen de 11- en 12-jarigen de oudste groep. Voor de grotere kinderen (vanaf 9) is er een achterveld waar verschillende stoere speeltoestellen staan.

Programma
Het is moeilijk om op één pagina te beschrijven wat er allemaal te doen en te beleven is in Okie Dokie Dorp. Zing het Okie Dokie lied nog maar eens om alvast een indruk te krijgen. Tijdens Okie Dokie Dorp kun je timmeren, zagen, knippen, plakken en kleien om een zo mooi mogelijke hut te maken.

Okie Dokie Dorp is één groot feest, muzikaal ondersteund door de enige echte Okie Dokie Band. Ook staat er op het terrein het muziekcafé, waar de kinderen
altijd terecht kunnen om zelf hun kunsten te vertonen. Voor de jonge journalisten en illustratoren is er de redactietent. Ze kunnen meewerken aan de dagelijkse editie van het Wegwijsje.

Naast dit alles is er nog het dagelijkse programma dat is gevuld met zaken als: schminken, springkussen, klimwand, kabelbaan, kratjes stapelen, zwembaden, megaglijbaan, ballenbak, handenarbeid, zeskampen of spannende proefjes doen in de labtent …

Verbod
“Er moet niet veel maar alles mag”
Echter: hoe lief en aardig ze ook zijn, geen ouders op het terrein gedurende de dag. Voor ouders gaan de poorten om 16:00 weer open. Honden zijn niet toegestaan op het terrein.

Parkeren
Als u uw kind komt brengen of halen parkeer dan uw auto op het parkeerterrein achter ‘t Mozaiek gelegen aan de Oosterweg, via het fietspad steekt u dan zo tussendoor naar
het terrein. Uw fiets kunt u kwijt op het veld tegenover de ingang. Het is, in verband met de verkeersveiligheid, niet toegestaan om op de verlengde Meerdreef te stoppen.

Kleding en tips
Trek uw kinderen stevige schoenen aan i.v.m. spijkers. Geef bij warm weer zwemspullen mee. Kijk niet raar op als uw kind smerig thuis komt, gepaste kleding is gewenst. Kinderen verliezen hun weekkaart nogal eens, plastificeer de kaart en doe er een stevig koord aan, of een haak aan de broek.

E.H.B.O.
Alle dagen is de E.H.B.O. afd. Wijchen aanwezig op het terrein.

Gevonden voorwerpen
Gevonden voorwerpen worden bij de keet verzameld. Deze staat bij de ingang van het terrein.

Post
Er bestaat de mogelijkheid om uw kind een kaartje te sturen. Post kan gestuurd worden naar:

Oosterweg 144, 6603 AB Wijchen

Vergeet niet het groepsnummer te vermelden.

Okiedokie digitaal
Okie Dokie is ook te bereiken via het internet, Facebook en Twitter. Op onze site vindt u naast de nodige informatie ook een paar foto’s om alvast in de stemming te
komen.

Eten, Drinken en Allergie
Gedurende de hele week krijgt uw kind limonade, snoep en een gezond tussendoortje. Boterhammen voor tussen de middag moet u uw kind echter wel meegeven. Geef uw kind geen geld mee, want er is absoluut niets te koop!! Is uw kind allergisch voor bepaalde voedingsstoffen, mail ons voor 30 juli dan houden wij daar rekening mee. Mail voor het doorgeven van allergieën: roos@okiedokiedorp.nl 

Medicatie
Gebruikt uw kind medicatie tijdens de Okie Dokie week? Dan willen we u vragen dit formulier te downloaden, te printen en in te vullen. Geef dit direct maandagochtend af op het terrein vooraan in de keet op het terrein, of mail dit naar roos@okiedokiedorp.nl

Bijzonderheden
Mochten er verder nog bijzonderheden (gedrag/gezondheid) te melden zijn over uw kind waar wij rekening mee kunnen houden, wilt u dit dan mailen naar roos@okiedokiedorp.nl 

Knutselspullen
De kinderen van Okie Dokie Dorp willen graag allerlei materialen gebruiken, zoals wc-rolletjes, boterkuipjes, en bierdoppen. Deze kunt u inleveren bij de handenarbeid tent.

Foto’s
Dit jaar worden er weer prachtige foto’s gemaakt op Okie Dokie Dorp. Houd het krantje en de website in de gaten voor het bestellen van de foto’s.

Afmelden
Mocht uw kind een dagje niet kunnen komen, wilt u dit dan even melden bij de keet of bellen naar 06-36111481.

Eindfeest
Op vrijdag 9 augustus zijn alle ouders, broers en zussen, ooms en tantes, neven en nichten, opa’s en oma’s vanaf 18:30 van harte welkom op het Okie Dokie terrein.
De feestavond duurt tot 21:00 uur. Er vindt dan een groots spektakel plaats met optredens van de kinderen, de Okie Dokie Band en de centrale figuren. Ook is er een luchtkussen en zijn er diverse spellen zoals: ballengooien, suikerspin, touwtjetrekken, en niet te vergeten een hapje en een drankje. Kortom teveel om op te noemen.