top of page
ruben-vrijwilligers-scaled.jpg

Vrijwilligers

Okie Dokie Dorp wordt helemaal georganiseerd door vrijwilligers. Dit zijn stuk voor stuk bijzondere mensen die zich inzetten om de kindervakantieweek succesvol te laten verlopen, zonder dat ze daarvoor iets terug verwachten. Zonder hen zou Okie Dokie Dorp niet kunnen bestaan. 

De inschrijving voor 2024 is gesloten en de uitslag van de loting is verstuurd. Geen email ontvangen? Check dan je spam of neem contact met ons op.

maxresdefault.jpg

Hoe werkt het?

Zodra de inschrijving is geopend, kan je jouw voorkeur aangeven voor de taak die je binnen Okie Dokie Dorp wilt vervullen. Helaas kunnen we je niet beloven dat we je die taak kunnen geven, maar we proberen wel zo veel mogelijk rekening te houden met jouw voorkeur. Daarom houden we na de sluiting van de inschrijving een loting voor de populairste taken. Uiterlijk één week na de sluiting van de inschrijving zal je van ons de uitslag van deze loting per mail ontvangen.

Belangrijk is hierbij dat Okie Dokie vrijwillig is, maar niet vrijblijvend. Als jij je inschrijft als vrijwilliger dan rekenen wij, en de kinderen, op jouw komst. Ook is het van belang dat als jij je opgeeft voor een taak dat je deze taak ook kan vervullen. Durf je bijvoorbeeld niet op een podium te staan, dan kan je beter niet in het muziekcafé gaan helpen. Ben je erg goed in communiceren met kinderen? Kies dan bijvoorbeeld juist wel voor het begeleiden van een groepje. 

IMG_7137-scaled.jpg

Ik ben ingeloot. Wat nu?

Je hebt je ingeschreven en je bent ingeloot. Super fijn! Dank je wel! Nu we weten dat we op jou mogen rekenen, kunnen wij aan de slag met alle voorbereidingen. Daarna zal je per mail van ons een nieuwsbrief met daarin een uitnodiging krijgen voor de vrijwilligersvergadering. Deze is op de zondag voorafgaand aan Okie Dokie Dorp.  Op deze vergadering vertellen we je alles over het reilen en zeilen op Okie Dokie Dorp.

Kinderen van vrijwilligers

Ben je afgelopen jaar 3 dagen of meer vrijwilliger geweest, en doen je kinderen dit jaar mee? Dan ontvang je 1 week vóór de reguliere kaartverkoop automatisch een link om je kinderen in te schrijven per e-mail. Houd je inbox dus goed in de gaten! Heb je na 1 mei onverhoopt nog geen mail ontvangen om je kinderen in te schijven en denk je dat je daar wel recht op hebt? Stuur dan even een mailtje naar info@okiedokiedorp.nl. Dan lossen we dat snel voor je op!

Dit kan je bij ons doen!

Je kan op een hoop verschillende manieren jouw steentje bijdragen aan Okie Dokie. Welke activiteit je graag wilt doen kan je tijdens het inschrijven aangeven.

Groepsleiding

Kies je voor het begeleiding van een groepje kinderen met activiteiten en het bouwen van een hut? Geef je bij voorkeur op met 1 of 2 vrijwilligers waarmee je dit samen zou kunnen doen. Jullie dragen samen zorg voor ca. 15 kinderen. Van naar de wc gaan tot het enthousiasmeren voor spellen. 

Smiley
Groepsleiding

Begeleid een groepje kinderen met activiteiten en het bouwen van een hut.

Smiley
Chillhut

Waar de jongste kinderen even tot rust kunnen komen wanneer de indrukken allemaal te veel worden.

Smiley
Muziektheater

Begeleid de kinderen als ze willen optreden, dansen, en zingen!

Smiley
Handenarbeid

In de handenarbeidtent knutsel je samen met de kinderen met klei, verf, touw, papier, kroonkurken, en nog veel meer!

Smiley
Keuken

Met een team kook je een fantastische maaltijd  voor alle vrijwilligers die in de avond mee willen eten . Dit zijn er ongeveer 200 per dag

Smiley
Redactie

De vrijwilligers van de redactie beheren de social media, de website, én brengen elke dag het kinderkrantje uit!

Smiley
Magazijn

De uitgifte van verf, spijkers en gereedschap voor de kinderen gedurende de dag.

Smiley
Muziekcafe

Hier ben je verantwoordelijk voor de uitgifte van gratis ranja/water en snacks voor de kinderen gedurende de dag.

Smiley
LAB

Begeleid kinderen in het uitvoeren van verschillende wetenschappelijke experimenten.

Smiley
Sandwich heroes

Elke dag maak je luxe broodjes voor de vrijwilligers

Smiley
Programmagroep

Verzorg verschillende activiteiten, zoals speurtochten, reuzenrugby, waterspektakel, en nog veel meer!

Smiley
Achterveld

Diverse activiteiten voor de twee oudste groepen (van 9 t/m 12 jaar). Bijv. zwembaden, de klimwand, of kabelbaan.

Smiley
Knappe Koppen & Schmink

Met elastiekjes en kleurrijk garen zal je het haar van kinderen (en soms vrijwilligers) omtoveren tot een nog knappere kop!

Schilder de mooste plaatjes van schmink

Smiley
Jong vrijwilliger

Ben je nog geen 16 jaar? Dan ben je een jong vrijwilliger. Je gaat dan ondersteuning bieden bij de activiteiten van andere tenten/groepen. Je kan elke dag iets anders doen, óf vraag naar je eigen vaste plekje!

Smiley
Overig

Denk jij dat jij op een andere manier kan ondersteunen? Denk hierbij aan beveiliging, technische dienst, een nieuwe activiteit voor de kids, stuurgroep, etc. Neem dan contact op via info@okiedokiedorp.nl

bottom of page